3: Info cliënten

Info voor elke nieuwe patiënt/-e

(voor tariefgroep 1 t/m 4)

Hierbij treft u aan de algemene informatie alvorens u een behandeling bij dokter J.D. Setyo, arts niet praktiserend ondergaat. Wij combineren de Algemene (Westerse) Geneeskunde met de Traditionele Chinese Geneeskunst (T.C.M.) in Rotterdam en Dordrecht.
De laatste is een verzamelnaam voor een aantal natuurlijke complementaire Chinese behandelmethodes, waaronder: acupunctuur, ‘waiQi liaofa’ (healing d.m.v. externe energie), dieet- en lifestyle adviezen, geneeskrachtige kruiden of kruidenbad, Qigong (ademhalings-)/ Taiji (bewegings-) en meditatie oefeningen, uPilot™ stoelmassage, Active Air™ therapie & ASYRA meting/ homeopathie. NB. Sommige behandelingsmethoden kunnen (helaas) alleen in Rotterdam worden gegeven.
Als u behandeld wilt worden wegens bepaalde klachten c.q. aandoening dan geeft u zich vrijwillig bij ons op voor (meestal) een combinatie van deze multifactoriële, holistische aanpak om de balans van uw lichaam, ziel en geest te reguleren en harmoniseren. We weten allemaal dat het ene aspect van ons bestaan het andere kan beïnvloeden. Volgens een oude Chinese wijsheid komt ziekte door verstoring van de balans van Yin & Yang energieën. Het lichaam kan niet herstellen/ genezen worden zonder eerst de ziel en/of de geest te harmoniseren. Het omgekeerde geldt ook.
Voor de goede orde willen wij u benadrukken dat wij het optimale effect voor u willen nastreven. Om dit doel te kunnen bereiken is het zeer belangrijk om de behandeling kuurmatig te volgen. Voor (sub-) ACUUT geval doen wij 3 tot 6 behandelingen en voor CHRONISCH geval 12 behandelingen achter elkaar. Daarna krijgt iedereen zo nodig een onderhoudsbehandeling ter preventie tegen terugval of, voor zover mogelijk, ook tegen diverse andere ziektes. De ontspanning van binnenuit en een goede, uitgeruste slaap zijn een must voor onze gezondheid en vitaliteit!
Geen enkel geval is precies hetzelfde als de andere, niet alleen de persoon (met zijn unieke karakteristieken, gewoonte, opvoeding, beleving etc.) die anders is maar ook de omgevingsfactoren (thuis-/ school-/ werksituaties/ voeding etc.) en de geestelijke aspecten zijn verschillend. Het moet ook duidelijk zijn dat de behandelingen niet specifiek verbonden zijn met een bepaalde geloofsovertuiging. Openheid, positieve affiniteit (en geduld) is voldoende om het beste effect van de behandeling te kunnen verkrijgen. “Niet geschoten is altijd mis!” & “De aanhouder wint!” zijn de bekende kreet.
J.D. Setyo (张香明) is afgestudeerde arts in de westerse Geneeskunde en heeft een Master titel in de Chinese Geneeskunst. Hij is een erkend praktiserende medicus in de Nederlandse Zorgverzekering. Voor de verdieping van zijn vak volgt hij regelmatig diverse bij- en nascholingen in binnen en buitenland, waaronder in China zelf. Hij was 30 jaar lang lid van de Nederlandse Artsen Acupuncturisten Vereniging (NAAV) t/m 31-12-2018. Per 01-01-2018 is hij niet langer BIG geregistreerd en werkt alleen als assistent van zijn vrouw (lid van ZHONG).
Silvia is werkzaam vanaf het begin naast haar man, dr. Setyo, arts niet praktiserend. In 2004 heeft zij haar acupunctuur diploma behaald bij Shenzhou University in Amsterdam. Om verder te verdiepen in de Chinese geneeswijze heeft zij in 2004 stage gelopen in Hangzhou, China. Zij is een fervent acupunctuur beoefenaar en leerling van Dr. Tan Wu Bian (USA). Samen met haar echtgenoot beoefent en geeft zij ook lessen in Tai Chi Chuan, Qi Gong en Meditatie (leerling van meester Wong Kiew Kit/ Malaysia). Als acupunctuurtherapeute heeft zij zich verdiept en gespecialiseerd in de pijnbehandeling, inwendige ziektes, litteken-rejuvenatie therapie zonder aanraking, gewichtsbeheersing en de begeleiding ervan, uiteraard ook met de bijbehorende voedingsadviezen volgens de TCM.
Het uurtarief voor 2020: € 150,- per uur. De eerste consult duurt ca. 60 min. en kost € 150,- en een vervolg standaard behandeling kost v.a. € 75,- (oor-acupunctuur/ alleen voor vervolg-afslanken) tot € 350,- per keer. Deze dient per consult voldaan te worden. Daarnaast is er mogelijkheid om (tegen gereduceerde tarief) voor een KUUR te kiezen. Deze is zeer aanbevolen vooral voor elke nieuwe cliënt. Elke betaling kan ook per pin plaatsvinden. Voor meer informatie over ASYRA en zijn werking klik op die links!
De meeste cliënten komen voor chronische klachten omdat zij elders niet (meer) geholpen kunnen worden. Daarom adviseren wij iedereen voor betere resultaten om een KUUR te nemen. En combineren wij de acupunctuurbehandeling met voedingsadviezen volgens de Chinese vijf-elementenleer, eventueel ook i.c.m. melange van Chinese kruiden voor een bepaalde periode. De kosten van deze medicinale herbalthee is afhankelijk van de soort en de hoeveelheid ervan.
Alle mogelijke reacties na de behandeling: hetzij positief (prettig), hetzij minder prettig, kunnen plaatsvinden (meestal het sterkst na de eerste sessie). Dit zijn doorgaans van voorbijgaande aard en gaan binnen 24 uur vanzelf over. U hoeft uw dagelijkse activiteiten daarvoor niet ingrijpend aan te passen.
Op de dagen van het consult mag u ’s ochtends geen gekleurde drank (b.v. cola/ koffie) of drop nuttigen, dit i.v.m. evt. een tongdiagnose, en zo mogelijk geen sterke pijnstiller gebruiken. Neem ook evt. (de lijst van) uw andere (Westerse) “genees”middelen mee! Mocht u n.a.v. deze informatie nog andere vragen hebben dan kunt u dat gerust tijdens het consult voorleggen.

*

Download hier: Evaluatie formulier

Pijn schaal/ score

“Mens Sana in Corpore Sano”