Herbal Decoction

Herbaal Brouwsel (Thee)

Qi tonicum
Gebruik gewone glazen bekers of roestvrijstalen mok. Pas op: Aluminium en ijzeren bekers zonder geëmailleerde laag zullen het effect van de kruiden negatief beïnvloeden!
Voeg géén honing (tenzij anders aangegeven), suiker of andere zoetigheden aan de melange toe, omdat deze de eigenschappen en de werking kunnen veranderen.
Na het innemen van de thee, als de smaak niet prettig is mag u een druppel citroensap op de tong doen of eet een paar stukjes krenten om de nasmaak te doen verdwijnen. Denk aan uw eerste koffie of uw eerste biertje toentertijd. In het begin was het ook niet zo aangenaam (wat bitter), maar later kunt u aan de smaak wennen en dat zelfs waarderen. Sommige mensen kunnen er later zelfs niet meer zonder!
In uw thee zitten veel gezonde antioxidanten die u helpen vechten tegen de vrije radicalen!!
De duizenden jaar oude Chinese farmacopee ** is behalve rijk aan de traditie bewijst ook de effectief heilzame werking. Vooral voor moeilijk behandelbare deficiëntie en chronische gevallen in de TCM kunnen wij alleen goed behandelen i.c.m. de Chinese kruiden!
GEBRUIKSAANWIJZING
POEDER:
Doe een volle (met berg) eet-/ dessert-/ thee* lepel (resp. 5/ 3/ 1 gr.) van het kruidenmengsel in een mok of theepot en voeg daarna 300/ 200/ 100 cc.* nieuw kokend water toe of u kunt ze ook aan de kook brengen; vervolgens 1 min. lang linksdraaiend doorroeren. Sluit de beker/ de pan goed af met een dekseltje totdat het warm drinkbaar is. Evt. de drijvende gedeelte uit de thee afscheppen en de thee voorzichtig naar een ander glas zeven. De rest drab aan de bodem hoeft u niet te drinken, deze kunt u weggooien. Drink het aftreksel als warme thee in een rustige omgeving 30 min. vóór de maaltijd en vóór het slapen, 2 tot 3x/ dag.
KANT en KLARE THEE-EXTRACT:
Dosering (in de regel): 2x 100 tot 150 cc. koud drinken (JUS maatglas is 50 ml.) per dag, overleg met ons wat de beste tijd en indeling is om te drinken. Bewaar uw kruiden-extract altijd in de koelkast. NB. Dit aftreksel bevat geen conserveermiddel, na levering is het 4 weken in de koelkast houdbaar!
RUWE KRUIDEN die u zelf moet koken:
Breng de speciaal voor u bereide samenstelling aan de kook (eerst met een groot vuur) in een 5 Liter pan. Daarna nog 2,5 uur lang door laten pruttelen op het kleinste vuur en met afgesloten deksel. Laat het 1 nachtje goed afkoelen. De volgende ochtend alleen het aftreksel met een zeef overplaatsen naar schone nieuwe flessen.
Dosering (in de regel): 2x 100 tot 150 cc.

Speciale instructie
(x: alléén indien van toepassing)

Doe 1 schijfje verse gember bij elke glas kruidenthee.
Drink uw warme kruidenthee 9 min. vóór/ na iedere maaltijd.
Doe 1 theelepel honing erbij per glas kruidenthee.
Doe in de watten & gaas, het bezinksel als natte kompres op de huid.
X De thee-extract in de koelkast bewaren. Houdbaarheid: 1 maand.
LET OP:
Heel belangrijk is dat u tijdens het drinken van uw kruiden-aftreksel goed visualiseert en affirmeren wat u hiermee wilt hebben of bereiken, bijv. “Ik kan heel snel inslapen en goed doorslapen!” etc.
–> Indien u ook andere gewone (westerse-) medicijn gebruikt, drink uw kruidenthee met een tussentijd van ongeveer 1 uur!!!
De smaak v/d natuur, passend bij uw constitutie en afgestemd op uw conditie vraagt naar meer! Bepaalde Chinese kruiden-formule werkt (heel) sterk, het effect daarvan kunt u vrij snel merken. In chronische gevallen moet u de kruidenthee voor een paar maanden innemen.
De samenstelling wordt bepaald op basis van de Traditionele Chinese Geneeskunst en niet op de Westerse Diagnose! Deze eeuwenoude natuurlijke remedie is heel veilig en goed door het lichaam te verdragen. De prijs voor reeds kant en klare extracten is gemiddeld genomen € 100,- (voor 3 weken gebruik).
Mocht u onprettige reacties ervaren aarzel dan niet om ons te bellen (06-1220 1839 of 06-1440 6737).
Bij geen gehoor kunt u uw boodschap in de voicemail inspreken.
chinese-herbs
Elixer voor de “immortaliteit”
Toelichting:
* De dosering is afhankelijk van de leeftijd, gewicht en persoonlijke situatie.
Uw arts niet praktiserend geeft u graag nader uitleg en aanwijzingen hierover.
** De heilzame Chinese kruiden vallen in Nederland onder de “warenwet” en zijn dus geen “geneesmiddel/ medicijn” in de zin der wet. Ze zijn als voeding/ voedingssupplement te gebruiken. Wij zetten dat in als onderdeel van onze behandelingen, waarvan de indicaties volgens de TCM/ TCG en elders in onze websites te lezen zijn. Ze zijn slechts verkrijgbaar voor verkoop in Rotterdam en alleen bestemd voor onze eigen cliënten/ patiënten.